Amme-bh guide: Sådan vælger du den rigtige bh til amning - Buump

Amning er både en smuk og naturlig del af det at være en nybagt mor på barsel. Men amningen kan også være udfordrende og krævende både mentalt og fysisk. En del kvinder oplever, at det er kompliceret at få amningen til at lykkes og mange rammes også

En blød og behagelig amme-bh er en uundværlig del af enhver ammende mors garderobe under barsel. Den giver ikke kun nem adgang til amning, men den giver også den nødvendige støtte til barmen. I denne guide vil vi udforske forskellige typer amme-bh'er og give dig tips til at vælge den bedste amme-bh til dig og din baby. Afslutningsvis deler vi også nogle amme-tips med dig.

"88 procent af de nybagte mødre i 2018 fuldammede de to første uger af babys liv. 71 procent fuldammede over ni uger." - DR

Amning og hud-mod-hud kontakt

Hud-til-hud kontakt er en vigtig del af forbindelsen mellem forælder og baby. Det kan opnås både ved amning, men også når du giver flaske. Ved amning placeres babyen på moderens bare bryst, hvilket styrker den følelsesmæssige binding og regulerer babyens kropstemperatur. Uanset metoden er hud-til-hud kontakt afgørende for babyens trivsel og skaber en følelse af tryghed og nærhed. Prioriter og nyd den dyrebare tid med hud-til-hud kontakt med din baby. Sørg for at skabe nogle gode rammer for amningen, så det blir en rolig og rar oplevelse for både dig og din baby. En god og funktionel amme-bh kan være med til at hjælpe med at gøre amningen nemmere og behagelig, så du kan fokusere på nærværet med din baby. Du kan læse mere om hud-mod-hud kontakt her

Hvorfor er en amme-bh vigtig?

En amme-BH er specielt designet til at imødekomme de unikke behov hos ammende mødre på barsel. Her er nogle af fordelene ved at bruge en amme-bh:

 1. Nem adgang til amning: En amme-bh har praktiske åbninger eller clips, der gør det nemt at amme din baby uden at fjerne hele BH'en. Dette gør amningen mere bekvem og diskret, uanset, om du er hjemme eller ude.
 2. Støtte til brysterne: Under amning kan brysterne blive større og mere følsomme. En amme-bh giver den nødvendige støtte og aflaster ryggen og skuldrene. Det hjælper med at forhindre smerter og ubehag.
 3. Komfort: Amme-bh'er er som regel lavet af bløde og strækbare materialer, der tilpasser sig dine brysters form og størrelse. Dette sikrer en behagelig pasform hele dagen. Amme-bh'erne er lavet i bløde og åndbare materialer, der også er med til at øge komforten.

Typer af amme-bh'er

Der er forskellige typer amme-bh'er tilgængelige på markedet. Her er nogle af de mest populære:

 1. Traditionel amme-bh: Den traditionelle amme-bh ligner en almindelig bh, men har clips eller åbninger, der giver adgang til brystet. Denne type amme-bh er ideel til daglig brug og kan nemt matches med forskellige outfits. Find traditionelle amme-bh'er her
 2. Blonde-amme-bh: En blonde-bh er en smuk og feminin type amme-bh. Den har det klassiske blonde-design, der tilføjer et strejf af elegance til din amme-garderobe. Med clips eller åbninger til amning kombinerer den stil og funktionalitet. En blonde-bh er perfekt til særlige lejligheder, eller hvis du ikke ønsker, at gå på kompromis med designet på din bh. Du finder fine blonde-bh'er til amning her
 3. Bambus amme-bh: Hvis du foretrækker naturlige og bæredygtige materialer, kan en bambus amme-bh være et godt valg. Bambus er blødt, åndbart og allergivenligt, hvilket gør materialet ideelt til sart og følsom hud. En anden fordel ved bambus-materialet, er at det transporterer fugt og sved væk fra huden og holder dig og din baby tør. Seraphine laver de skønneste bløde, bambus bh'er. Du kan se dem her
 4. Sove/nat amme-bh: Sove- og nat amme-bh'er er designet til at give ekstra komfort og bevægelsesfrihed under nattetidens amning. De er lavet af bløde og strækbare materialer og har typisk cross-over snit og ingen clips, så der ikke er noget, der generer, når du ligger ned. Disse bh'er giver støtte og beskyttelse, så du kan sove godt og amme bekvemt. Se sove-/ nat amme-bh'er her

Sådan vælger du den bedste amme-bh

Når du skal vælge den bedste amme-BH til dig, er der nogle faktorer, du bør overveje:

 1. Størrelse: Det er vigtigt at vælge en amme-bh, der passer korrekt til din barm. Få evt. målt din barm, og brug en størrelsesguide, inden du bestiller din amme-bh.
 2. Komfort: Sørg for at vælge en amme-bh, der er lavet af bløde og strækbare materialer. Det skal føles behageligt at have bh'en på hele dagen. Vælg f.eks bambus, der er fantastisk at have på. Overvej at vælge en bh uden bøjle, da de ofte generer barmen. Vælg i stedet en bh, hvor støtten er indarbejdet i bh'ens design.
 3. Støtte: Vælg en amme-bh, der giver tilstrækkelig støtte til dine bryster. Gå efter bredere stropper og en solid ryg lukning for at forhindre ubehag og undgå en amme-bh med bøjle, hvis det er muligt for dig.
 4. Fleksibilitet: Vælg gerne en amme-bh med mange hægter, så der er fleksibilitet i bh'ens lukning. Dit brystmål kan ændre sig under graviditet og i efterfødselstiden, og derfor er fleksibilitet et must.

 

Anbefalede amme-bh'er

Her er nogle anbefalinger til amme-bh'er, der passer til forskellige behov:

 1. Carriwell amme-bh: Carriwell er en velrenommeret producent af amme-bh'er. Deres produkter er kendt for deres kvalitet og komfort. Du kan finde Carriwell amme-bh'er her. Bh'erne har en god kombination af stil og funktionalitet.
 2. Bambus amme-bh: Hvis du ønsker en bæredygtig og naturlig amme-bh, kan du overveje en bambus amme-bh. Denne type bh er super blød, åndbar og allergivenlig. Du kan finde et udvalg af bambus amme-bh'er fra Seraphine i forskellige farver.
 3. Amme-bh til stor barm: Hvis du har en stor barm, er det vigtigt at vælge en amme-bh, der giver tilstrækkelig støtte og komfort. Der er specielle amme-bh'er, der er designet til stor barm, så sørg for at finde en, der passer til dine behov. Se vores udvalg af amme-BH'er til stor barm for at finde den perfekte pasform. Husk, at valget af amme-BH afhænger af dine personlige præferencer og behov. Vælg en BH, der passer til din stil, komfort og amme-behov.

  4. Nat/sove-amme-bh: Når du ammer om natten er det ideelt at have en sove-/nat-amme-bh, der er rar at sove med. Nat/sove-bh'erne er uden hægter og i stedet med en cross-over funktion. Prioter at have 1-2 bh'er til nattens amning. Du kan se nat/sove amme-bh'er herEkstra tip: Det kan være nyttigt at tilføje ammeindlæg i din amme-bh, da der kan løbe mælk ud i bh'en. Når du bruger ammeindlæg sikre, du dig at bh'en holdes tør og fri for fugt. Du kan finde ammeindlæg i forskellige materialer og farver her

Hvornår skal jeg købe en amme-bh?

Det er vigtigt at overveje, hvornår du skal købe en amme-bh for at sikre, at du har den rette støtte og komfort på det rigtige tidspunkt. Her er nogle overvejelser, når det kommer til timingen for at købe en amme-bh:

Mamalicious graviditets- og amme-bh med blonder, sort, MLZENINA - Buump - Buump

Under graviditeten

Det kan være en god idé at købe en amme-bh allerede under graviditeten. Graviditeten medfører hormonelle ændringer, der kan påvirke dine bryster. Barmen kan blive større, mere følsom og øm. En almindelig bh kan blive ubehagelig og stram, da den ikke er designet til at imødekomme disse ændringer.

En graviditets-/amme-bh er specielt designet til at give støtte og komfort til dine voksende barm. Den er normalt lavet af bløde og strækbare materialer, der tilpasser sig dine brysters form og størrelse. En populær mulighed er Seraphine graviditets og amme-bh i blød bambus, der kombinerer stil, komfort og funktionalitet. Du kan se Seraphines bambus graviditets-bh'er her

Når du køber en amme-bh under graviditeten, er du forberedt til barselstiden, hvor du ammer meget og skal have en bh, der passer til dine behov, lige fra starten af. Det kan også være en god idé at få målt din størrelse på din barm hos en professionel for at sikre den bedste pasform og støtte.

Efter fødslen

Hvis du ikke har købt en amme-bh under graviditeten, er det stadig vigtigt at få en så snarest muligt efter fødslen. Dine bryster vil være fulde af mælk, og du vil have brug for en bh, der giver nem adgang til amning og giver den nødvendige støtte.

En amme-bh vil gøre det lettere for dig at amme din baby, da den har praktiske åbninger eller clips, der giver nem adgang til brystet. Det er vigtigt at vælge en amme-bh, der passer til dine bryster og giver tilstrækkelig støtte.

Ved at have en amme-bh klar efter fødslen kan du fokusere på at etablere en god amme-rutine og nyde amningen uden at bekymre dig om ubehag eller besvær med at finde den rette bh.

Hele ammeperioden

Husk, at dine bryster kan ændre sig i størrelse og form i løbet af ammeperioden. Det kan være nødvendigt at justere størrelsen på din amme-bh eller endda investere i en ny bh, når dine bryster stabiliserer sig.

Det anbefales at have mindst to eller tre amme-bh'er, så du altid har en ren og klar til brug. Dette gør det også lettere at vaske og tørre dine bh'er mellem brug.

Ved at vælge amme-BH'er af høj kvalitet, der er designet til at imødekomme dine behov, kan du sikre, at du har den rette støtte og komfort under hele ammeperioden.

Besøg Buump.com for at se udvalg af amme-bh'er og andet udstyr til dig og din baby.

5 gode ammetips til dig

Afslutningsvis vil vi gerne dele 5 ammetips med dig, som måske kan være med til at gøre amningen lidt lettere

 1. Find en behagelig ammestilling: Prøv forskellige ammestillinger for at finde den, der er mest behagelig for både dig og din baby. En god ammestilling kan hjælpe med at reducere ubehag og smerter under amning. Det kan også være en god ide at bruge en ammepude, for at mindske spændinger, når du ammer. Finde ammepuder her
 2. Skab et roligt og afslappet ammemiljø: Find et roligt sted, hvor du kan amme uden forstyrrelser. Skab en afslappende atmosfære med dæmpet belysning og beroligende musik, der kan hjælpe dig og din baby med at slappe af under amningen.
 3. Søg støtte og vejledning: Hvis du oplever udfordringer eller har spørgsmål om amning, så søg støtte og vejledning fra en ammekonsulent, sundhedspersonale eller mødregruppe. De kan give dig råd og hjælp til at overvinde eventuelle udfordringer og opnå en vellykket ammeoplevelse.
 4. Pas på din egen ernæring og hydrering: Husk at spise en sund og afbalanceret kost og drikke tilstrækkeligt med væske for at opretholde din egen sundhed og mælkeproduktion. Undgå store mængder koffein og alkohol, da det kan påvirke din mælk og din baby.
 5. Vær tålmodig og vær opmærksom på din babys signaler: Amning kan tage tid og kræver tålmodighed. Vær opmærksom på din babys signaler og ammefrekvens. Lad din baby bestemme, hvor længe hver amningssession skal vare, og lyt til dit barns behov.

Husk, at hvert amme-forløb er unikt, og det er vigtigt at finde de metoder og teknikker, der fungerer bedst for dig og din baby. Disse tips kan hjælpe dig med at skabe en behagelig og succesfuld amme-oplevelse.

Afslutning

Amning er en smuk og naturlig proces, der kan styrke forbindelsen mellem forælder og baby. Hud-til-hud kontakt er en vigtig del af denne forbindelse og kan opnås ved amning, men også når der gives flaske. Det skaber en følelse af tryghed, nærhed og kærlighed, og har mange fordele for både babyen og forælderen.

Når det kommer til amme-bh'er, er der forskellige typer at vælge imellem, herunder traditionelle amme-bh'er, sove-nat-bh'er og bambus-bh'er. Det er vigtigt at vælge en bh, der passer til dine behov og præferencer, og som giver den nødvendige støtte og komfort.

Husk, at hvert ammeforløb er unikt, og det er vigtigt at finde de metoder og teknikker, der fungerer bedst for dig og din baby. Prioriter hud-til-hud kontakt og nyd den fantastiske tid med din baby, når han/hun ammes eller have flaske.