Af Michelle Sun Voigt 

Dagen inden jeg fandt ud af, at jeg var gravid, var min kæreste og jeg på besøg hos mine forældre. Jeg havde det underligt i kroppen hele dagen og sagde til min kæreste, at jeg var utilpas. Hans første reaktion var: ”jeg tror, at du er gravid skat!”

Jeg grinede af ham og tænkte, at det kunne da godt være, men ”nu skal vi jo ikke få vores forhåbninger op”.

Vi havde længe gerne ville starte vores egen lille familie, men uden held i en længere periode.

Vi skulle til 30-års fødselsdag hos en kammerat dagen efter og blev enige om, at det var bedst at være på den sikre side inden festen, just in case.

Næste morgen købte vi en tidlig graviditetstest, da min cyklus stadig havde 2 dage at løbe på. Disse teste er langt fra sikre, men kan give en indikation om mulig graviditet.

Da vi kom hjem, tog jeg testen og den viste 1 meget tydelig streg (indikatorstreg), samt en VIRKELIG utydelig streg ved siden af, men den var der!

What?! Altså, så jeg er muligvis gravid eller hvad? Vi var begge to i chok, men aftalte lige at have is i maven og købe flere tests de næste par dage for at være sikre.

Jeg afholdt mig fra alkohol til festen, for en sikkerhedsskyld, hvilket ikke var en nem opgave skal lige siges, da festen bestod af en del venner, som vi havde været til bryllup hos 14 dage inden, hvor jeg dansede og drak til kl. 4 om morgenen!

Den efterfølgende uge gik med, at min kæreste brugte knapt 300kr. på diverse graviditetstest, som jeg tog hver dag, fordi tænk nu hvis en af de test var af dårlig kvalitet eller viste falsk positiv (som i øvrigt meget sjældent sker). Og mig som flippede mere og mere ud over tanken om, at det måske endelig var lykkedes! Da den sidste test, en uge senere, også viste positiv, ringede jeg til lægen og fik en tid. Hun bekræftede graviditeten en uge senere. <3

Føj hvor er 6 uger lang tid at vente på at få at vide om Peanut havde det godt. Vores baby fik kaldenavnet Peanut den dag, jeg var til tidligscanning, da jeg var 6+2, fordi den kun var 4mm. lang og havde form som en peanut. Til scanningen gik alt fint, men meget hurtigt, og grundet Covid-19 restriktioner, måtte min kæreste ikke deltage, men stod troligt nede på gaden og ventede, til jeg var færdig.

Ugerne op til nakkefoldsscanningen gik ualmindeligt langsomt, vi kaldte det ”The waiting game”. Tiden gik med at fortælle familie og tætte venner om graviditeten, men vi holdt det til få mennesker, da vi begge ønskede at se baby rigtigt til NF-scanningen og høre fra en jordemoder, at baby havde det godt.

Den 6. oktober 2020 var vi endelig til NF-scanning, hvor jordemoderen viste os vores lille pragteksemplar af en baby. EN RIGTIG BABY! Inde i min mave. WOW det var godt nok vildt og næsten ikke til at fatte. Og jeg vil da ikke udelukke, at der faldt en lille tåre eller to, da hun sagde, at alt så fint ud og vores tal (ift. kromosomfejl) var langt over 1:13000, hvor det skal ligge på min. 1:300, for at der er lav risiko. All good! Pyhaa, så kunne vi få ringet til familien og overbragt de gode nyheder, samt begynde at dele nyheden med lidt flere i vores omgangskreds.

Terminen blev fastsat til den 16/4/2021, Dronningens fødselsdag, som jeg bliver gjort opmærksom på, hver gang jeg siger datoen. Lille Peanut skulle altså virkelig være vores baby til april! Fantastisk og lykken ville ingen ende tage! Nu måtte det godt bare blive april tak!

GraviditetshistorierMichelle sun voigt